Oriëntatiecursus tekenen & schilderen

//Oriëntatiecursus tekenen & schilderen
Oriëntatiecursus tekenen & schilderen 2018-01-06T15:09:53+00:00

Waar, wanneer ?

Woensdags 19:30 – 22:00,  in atelier Rembrandtstraat 2b , in de volgende lesblokken
(een gemiste les inhalen kan tot 2x tijdens een aanschuifatelieravond op woensdagen) :

Volledige cursus van 8 avonden

Woensdags in 2018

  • 7 maart t/m 25 april 
  • 9 mei t/m 28 juni 
  • 5 september t/m 24 oktober 

Prijzen

– Volledige Cursus van 8 avonden
(lessen van meer dan 2 uur incl. materialen, drank en versnaperingen):

  • € 199,- zonder reductie
  • € 100,- voor ooievaarspashouders
  • € GRATIS voor kinderen tot 18 jaar met ooievaarspas

Voor wie

Als beginner oriënteer je je in alle belangrijkste teken- en schilder-technieken om aan het eind van de cursus klaargesmeed te zijn om te weten welke manier van beeldend werken bij je past en misschien ook wat je creatieve drijfveer is.
– 1e helft van de cursus gaat over materiaalgebruik.
– 2e helft gaat over het eigen maken van werkwijzes.

Deel 1
Je verkent de belangrijkste materialen en technieken in het teken- en kunstschilder vak. Grafiet, pastel- en olie- krijt, houtskool, papiersoort en doek, en palet klaar maken komen qua materialen aan bod. Tonen van licht en donker ‘lezen’ en ‘maken’, ruimtelijkheid, perspectief en gewenste effecten creëren met deze materialen zijn het begin.

Deel 2
– Nu zal je de verkende technieken wat meer gaan toepassen. Je maakt kennis met beslissingen tijdens beeldend werken: Verschillende contrastwerkingen, handschriften en arceren, compositiebepaling, gelaagdheid…
– Je kunt aan het eind ook de voorkeur gaan voelen voor ‘tekenen’ of ‘schilderen’: Dus ofwel lijnvoeringen, arceren en je handschriften in droogmateriaal, ofwel toon/kleur menging en alle soorten werking van verfgebruik spreken je aan.

N.B.:
Tijdens een maand deelname aan Open DauwAtelier kun je op een vrije manier ongeveer hetzelfde ontdekken, alleen werk je dan tussen experimenterende deelnemers die van alles proberen. Deelname is goedkoper, je krijgt wel minder theorie op papier, maar je ontdekt op een vrije manier temidden van andere verkennende mensen.