C.K.V. onderwijs 2018-06-12T00:01:13+00:00

C.K.V. GERICHTE VERDIEPINGSWORKSHOPS VOOR SCHOLEN
De jong-bezielde kunstenaars van Dauwart kennen de nodige kunstzinnige vorming voor kinderen van groep 8 t/m eindexamen in het voortgezet onderwijs.

Voor wie?

Voor jongeren vanaf 10 jaar.

Wat?

Dauwart heeft doelgerichte verdiepende en speelse workshops ontwikkeld voor kinderen vanaf de vroege pubertijd. De pijlen zijn gericht op een verwonderende beleving voor kinderen of jongeren.
Dauwart vindt een associatief vermogen bij jongeren belangrijk. Verbanden leggen en inzicht in de grote samenhang tussen dingen die samenwerken aan een groter geheel zijn sterk. Macro micro niveau is een krachtige hedendaagse zienswijze.

Twee van Dauwart´s docenten hebben in voortgezet onderwijs les gegeven.
• Samir ter Luun bood als leerkracht aan middelbare school enkele jaren gedreven lessen met een experimentele inslag.
• Floris Duijvestein
– gaf les aan scholieren die zich na het voortgezet onderwijs richting div. vormgevingsstudies gingen oriënteren
– was oproepkracht bij het onderwijs-programma van cultureel centrum´KunstpuntGouda´, (http://www.kunstpuntgouda.nl/onderwijs/voortgezet-ckv-workshops?p=2.1 ).

Hoe?

De workshops spelen vrolijk in op onderdelen uit wetenschapsvakken als natuurkunde, scheikunde, biologie en aardrijkskunde, maar alles wordt richting beeldend onderzoek en voorstellingsvermogen gestuurd. De verhouding tussen de identiteit van de persoon in zijn wereld en de identiteit die de wereld volgens hem heeft of kan of moet hebben wordt continue in verbinding gebracht.
Voorbeelden van workshopthema’s kunnen worden opgevraagd (Online zouden ze kopieerbaar kunnen zijn). Geeft u ons uw bericht van uw interesse, dan tonen wij u onze unieke workshops en overleggen de intenties en leerdoelen met u op maat.